torek, 4. marec 2014

Pust mastnih ust - recept

Danes še imate čas za peko pustnih krofov. Posredujem vam preizkušen recept:


Po receptu naredimo testo in ga pustimo počivat eno uro.


Po eni uri počivanja oblikujem kroglice v velikosti mandarin. Polozim jih na pomokan prtiček, kjer spet vzhajajo eno uro. Po eni uri so takšni kot na zgornji fotki :)


Olje je segreto na 170 stopinj. Ko dam kroglice v olje, je spodnja - pomokana stran na vrhu in pokrijem s pokrovko za cca. 3 min. Lahko je malenkost manj, da dobijo lepo zlato rjavo barvo (moji so pečeni  malenkost preveč).

Ko jih obrnem na drugo stran, posodo pustim odkrito.



Dober tek :)

14 komentarjev:

  1. Mmhmhm krasno izgledajo!Hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako si ti ena prijazna punca, hvala za recept. Teh je res ogromno, si pa vsakega rada preberem. Krofi izgledajo pa fantastično . čao

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za recept. Priznam, da jih še nisem nikoli pekla - mogoče dugo leto :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooo kako so lepi, prav slastno izgledajo! Midve z Nino sva pekli jogurtove miške, je bila zelo navdušena pomočnica pri pripravi testa, pojedli smo jih pa prehitro, da bi jih lahko fotkala :))) Hvala za recept, mogoče naslednje leto pridejo krofi na vrsto :) Lepo bodi, Maja

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala za recept. Moji so pozabili vzhajat in niso imeli rinke ;)
    Tvoji pa so Hollywoodski ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kakšne krasne vence imajo tvoji krofi! Zaslužiš si globok poklon :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. MMMMMM...mljac..izgledaju divno..
    Lp, MArtina

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala punce...po tem receptu bodo gotovo imeli rinke :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Lepe vence imajo, bi kar zdaj enega zmazala.

    OdgovoriIzbriši
  10. Izgledajo zelo okusni - njamiiiii
    Lp Danii

    OdgovoriIzbriši
  11. Njami, kako slastni zgledajo. Verjamem, da so takšni tudi, ko vanje ugrizneš in s slastjo poješ.

    OdgovoriIzbriši
  12. Bravo za odlične krofe, verjamem, da so bili slastni še in še:)
    In res pohvale za čestitki iz prejšnjih objav. Ta z violino in knjiga s kruhovo tematiko. Zelo zelo domiselno, da si v številko 0 namesto izreza vrezala kruhove zareze. Zelo lepo, verjamem, da so bili prejemniki nadvse presenečeni in veseli. LP:)

    OdgovoriIzbriši
  13. O njami, to je bilo, kot pri nas doma
    domači so the best
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! Z veseljem ga preberem. Želim ti lep dan še naprej, Jana
Thank you for your comment! I read it with pleasure. Have a nice day, Jana