ponedeljek, 22. september 2014

Ustvarjalna delavnica za otroke

V petek (22.9.) je na podružnični šoli Sele-Vrhe v okviru Medgeneracijskega sodelovanja potekala tudi ustvarjalna delavnica za otroke. Delavnica je bila razdeljena kar na pet sklopov. Štiri delavnice smo vodile mame, eno pa učenkin dedek. Dedek je imel Peko kruha, kjer so mu na pomoč priskočili učenci 1. in 2. razreda.



Dve mami sta vodili delavnico Izdelava nakita iz filca in Izdelava nakita iz fimo mase. Nakit je izdeloval 3. in 4. razred. V učilnici 5. in 6. razreda pa sta potekali delavnci Žganje na les - Pirografija in Izdelava novoletnih voščilnic.


Vse izdelke, ki smo jih naredili so namenjeni Novoletnemu-božičnemu bazaru, ki bo 2.12.2014.


Nekaj utrinkov iz prve delavnice na podružnični šoli Sele - Vrhe.


Delavnica je trajala štiri ure.



Bili smo zelo pridni ;))))


Odločila sem se, da bomo naredili pet različnih novoletnih voščilnic in štiri barvne kombinacije: bela, rdeča, zelena in rjava.


Osnove in nekatere motive sem pripravila že doma, saj smo na voljo imeli 4 ure časa. Belo osnovo (zgoraj), ki jo krasi novoletna bunkica in rdečo podlago, ki jo krasi jelka so učenci "pošpricali" s tempera barvicami. Takšno tehniko zelo rada uporablja Sonja - Na obisku pri Oldpunci in Maja - Hiška iz papirja. 



Tretjo kolekcijo novoletnih voščilnic krasi simpatičen medenjak. In, da voščilnica ni delovala prazno, smo dodali še snežinke.



Tudi četrta serija ima pošpricano ozadje. Motivu - snežinki dela družbo washi trak in štampiljka: Naj bodo prazniki čim bolj zasneženi. Žal napis ne pride do izraza, zato bomo to na naslednji delavnici popravili.


In še zadnja kolekcija - priljubljene rokavičke. Dodali smo samo še srebrn samolepilni trakec in napis. Juuupiii... voščilnica je bila hitro končana!!! Otroci so se zabavali, jaz pa tudi ;)))


In še utrinek iz učilnice, kjer je nastal prelep nakit iz filca v družbi mamice Nataše. 

Marinini čudoviti spletni trgovinici najdeš ogromno izdelkov za ustvarjanje. Jaz sem uporabila naslednje:

     

Izziv:










13 komentarjev:

  1. Krasen projekt je uspel in včasih nas otroci res presenetijo s svojimi izdelki . Sama sem bila lani v taki delavnici, kjer smo v 8.razredu izdelovali nakit iz papirja. Ne moreš verjeti, kako so nekateri ustvarjalni, samo malo pomoči potrebujejo.
    Tole špricanje (asociacija na to besedo je seveda naša Sonja, ki ga najbolj obvlada ) si bo potrebno kar malo sposodit, ker res da super efekt in se ga premalo uporablja, pa tako enostavno je. čao

    OdgovoriIzbriši
  2. O kako ste bili pridni! Nastale so krasne voščilnice in zelo verjamem, da ste na koncu vsi žareli od ustvarjalnega navdušenja. LP:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepo ste ustvarjali. Vse voščilnice po vrsti so zelo lepe. Upam, da boste na bazarju prodali vse, kar ste skupaj ustvarili! Zelo sem vesela, da ste tudi špricali in si idejo našla pri Maji in pri meni. Kajne, da je super sproščujoče! :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Pridni ste bili in krasne voscilnice so nastale.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo lepo ste ustvarjali. Naredili ste lepe izdelka.
    Všeč so mi takšne delavnice.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  6. Pridne mamice in otroci :) Lepe izdelke ste naredili.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovito delavnico si pripravila za otroke. Mene to še čaka, vendar mi teta muza nagaja :(

    OdgovoriIzbriši
  8. O kako ste pridni in ustvarjalni
    kar k vam bi prišla
    super voščilnice
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  9. Lepe voščilnice ste naredile, ustvarjalnih idej, vam ne manjka.

    OdgovoriIzbriši
  10. Tako povezovanje starih in madih vedno obilno obrodi. Tudi tokrat lepo to dokazuješ. Voščilnice so res lepe in nikjer se ne vidi, da so nastale z otroškimi ročicami. Hvala, ker si se nam pridružila na CAS izzivu. Pridi še ;-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja kako čudovite voščilnice so nastale izpod rok malčkov... Z njimi je res užitek delati in verjamem, da ste uživali 100 na uro :) Hvala ker sodeluješ na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček.

    OdgovoriIzbriši
  12. Jana, krasno ste ustvarjali, vse voščilnice so preprosto lepe! Hvala tudi za navdih, mene čaka nekaj podobnega v začetku decembra, le da bodo otroci malo večji - srednja šola :) Špricanje po papirju je pa res super, a ne :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! Z veseljem ga preberem. Želim ti lep dan še naprej, Jana
Thank you for your comment! I read it with pleasure. Have a nice day, Jana