torek, 25. november 2014

Voščilnica ob rojstvu za punčko

Še eno posebno lepotičko vam pokažem. Tokrat sem naredila voščilnico ob rojstvu za punčko.


Izdelek sem naredila v obliki slinčka.


Ko sem voščilnico pofotkala iz drugačnega zornega kota, je dobila obliko lune. Kaj ni simpatična dojenčica? Z rokicami se steguje proti cofkom. Hhhmmmm...jih bo dosegla? V mojem kotičku so danes nastajale novoletne voščilnice, ki jih pripravljam za šolski bazar. Proti večeru pa je nastala tudi ta voščilnica ob rojstvu fantka in ta slinček. Včasih si že vnaprej pripravim nekaj digitalnih štampiljk. Ko začnem sestavljati voščilnico, izberem barvo papirja in šele nato začnem barvati odtisek.
Po večerji pride v ustvarjalni kotiček moj najmlajši Matija in pravi, da bi rad sestavil kakšno voščilnico. Sem mu rekla, da danes več ne more, ker je čas za spanje. "Ne, ne, ne zdaj bi jo rad sestavil" je bil hud ;))) In ker moje izdelke ob rojstvu ponavadi spremljajo štorkljice, je pobarval "prinašalko novorojenčkov".


Ob njegovem barvanju pa smo se  zelooo nasmejali. Barva, barva in kar naekrat pravi: " Kk pa naj jabko pobarvam?" In ga sprašujem kakšno jabolko, saj štorklja nima jabolke ;))) "Ja pa jo ma...v vreči jo nosi!" Sva se z možem začela smejati, Matiček pa naju začudeno gleda ;((( Seveda mu nikoooliii v teh osmih letih nisva povedala, da štorklja tudi dojenčke raznaša! Noooo....ali jih res?

Tudi štorkljico prijavljam v CRAFT-alnico, saj je Matija (8 let) sam sestavil celotno voščilnico. P.S.: V vrečkici je jabolko in ne dojenček ;))))


Izziv:

30 komentarjev:

 1. Eh, sad sam se i ja nasmijala. Prekrasno je obojao motiv i sastavio čestitku.A tvoja je isto predivna.Baš mi se sviđa oblik.
  Lp, MArtina

  OdgovoriIzbriši
 2. Obe sta lepi,
  a pri meni zmaga slinček
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Oj Tamara....lepo, da ti je všeč slinček - ki je moje delo.
   Ampak štorkljico je sestavil moj 8 letni sin :))))

   Izbriši
 3. Nasmejala si me :) Ja, saj res zgleda kot jabka :)
  Matija je pravi mojster v barvanju!
  Tvoja voščilnica je nadvse simpatična. Všeč so mi čipke okoli slinčka in tisti cofki.

  OdgovoriIzbriši
 4. Pa veš, da so otroci najbolj iskrena bitja na tem svetu. Če on vidi jabko, potem ni dojenček..hallloo.Pri meni pa zmaga Matija...tole je pobarval bolj kot jaz, pa se imam za ustvarjalko. Pa še za hece je ta tvoj sine, to pa največ šteje pri meni. Mama pa itak dela take izdelke, da jo že preveč hvalimo (moj mož bi sicer dodal, da beseda "preveč" se lahko uporabi samo kadar bi nas kdo tepel). Skratka ...lušna sta oba in hvala za tvojo objavo, sem se vsaj nasmejala. čao

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Resnično Mojca so otroci najbolj iskrena bitjeca na svetu. Valjda je v culici "jabka" ;))) tudi sama, ko sem napela oči, sem videla isti sadež ;)))) tudi nama zelooo polepšal večer!

   Izbriši
 5. Ha ha ha, pa res zgleda kot jabolko :) Ko pa vidva prevec po resnici povesta, pa bogi otrok ni vedel, da lahko tudi storklja prinese otroke :))))) Tvoj slincek je pa tako cart.

  OdgovoriIzbriši
 6. Takle mamo, otroci nas vedno presenetijo z vpršanji..pa kaj bi revež, ki je star 8 let vse vedel, če mi tastari ne vemo vsega a ne? Krasno sta ustvarjala!

  OdgovoriIzbriši
 7. Aw, just adorable and such a gorgeous shaped design - love the crochet flower too :-)
  Thanks for sharing with us at In The Pink!
  Kat x

  OdgovoriIzbriši
 8. Hehe simpatična zgodbica, take je pametno zapisat v kakšen poseben zvezek, da nastane knjigica prav posebnih spominov :) Matija - bravo za barvanje (pisana štorkljica me spominja na mavrične snežake, kijih je moja Nina barvala lani), mami - bravo za slinček! :)

  OdgovoriIzbriši
 9. Super oblikovan in izdelan slinček. Štanco na robu poznam, in ko gledam kako ti je uspelo štancati na okroglo, vidim da si trak razrezala na koščke in nalepila vsakega posebej :o
  Cofki se odlično ujemajo z deklico, dosegla jih bo pa ko bo malo zrasla.
  Pohvale tudi malemu umetniku, lepo mu je uspela štorklja z jabolkom :)

  OdgovoriIzbriši
 10. Otroci vedno povedo, kaj mislijo in kaj vidijo :-)) Štorklja, ki nosi jabolka, je svetovno pobarvana. No, sicer pa tudi tvoje barvanje niti malo ne zaostaja za Matijevim. .-)) Slinček je prekrasen. Dojenček, ki steguje ročice k cofkom, pa je prav prisrčen.

  OdgovoriIzbriši
 11. Oh, so sweet!! I love your image and coloring and the overall design! Very cute! Thank you for joining us at Through the Purple Haze Challenges!
  Hugs
  Darcy

  OdgovoriIzbriši
 12. Lovely design. Thanks for joining the Scribble and Scrap challenge.

  OdgovoriIzbriši
 13. Beautiful !!! Love colours and image. Thanks for joining us at Creative Fingers Challenges!!! I hope you get to join us again for our next challenge. Agnieszka DT

  OdgovoriIzbriši
 14. What a gorgeous card. Great idea.
  Thanks for joining us at creative fingers challenge

  OdgovoriIzbriši
 15. Naj bo luna ali slinček, v vsakem primeru je noro dobro narejeno, pobarvano, izbrano... Jana pri tebi je res pestro teh 14 dni, saj si res ustvarjalna 100 na uro :). Všečjkam idejo, ko deklič lovi cofke in seveda dejstvo da je tvoj mali mož barval jabolko v culi in ne bejbike :).

  Tudi prejšen dinozaverček je svetoven! sicer rahlo netipičen zate, ma vseeno čudovit :).

  OdgovoriIzbriši
 16. Oba sta se zelo potrudila in naredila dve zelo lepi čestitki.
  Hvala, ker sta se nam pridružila na 121. izzivu CRAFT-alnice. Lp

  OdgovoriIzbriši
 17. Hi, love the baby bib shaped card. Thank you for joining us at That Craft Place. Hope to see you again soon.
  Hugs Amanda

  OdgovoriIzbriši
 18. Ja, otroci vidijo stvari take kot so, brez simboliko, kot jo vidimo odrasli. Štorklja je posrečeno pobarvana, tudi sestavil je vse skupaj lepo, res se mi dopade. Čestitka slinček-luna :) pa je čudovit izdelek! Ena izmed lepših čestitk ob rojstvu, kar sem jih videla.

  OdgovoriIzbriši
 19. lovely card, thanks for joining in the fun with us at Through the purple haze.
  hugs
  jo (dt) xx

  OdgovoriIzbriši
 20. Awwwww soooo caute! How adorable and what a unique card. Thanx for joininig us at Through The Purple Haze Challenges.

  Carla DT

  OdgovoriIzbriši
 21. He he, otroška domišljija je brezmejna. Super voščilnici sta izdelala.

  OdgovoriIzbriši
 22. Nice! Thanks for joining us at Dream Valley Challenges.
  /Pillan

  OdgovoriIzbriši
 23. Jana tvoj slinček je zelo lep. Ampak Matijeva štorklja zmaga. Veš kaj, kako pa ti veš, da štorklja ne nosi "jabk ". Otroka vprašaj, on že ve.
  Super ste, nasmejala sta me do solz. Bravo Matija :).
  Pozdravček Lili

  OdgovoriIzbriši
 24. Just me popping back in to say thanks for sharing with us at Crafty Little Fairies challenge!
  Kat x

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! Z veseljem ga preberem. Želim ti lep dan še naprej, Jana
Thank you for your comment! I read it with pleasure. Have a nice day, Jana