torek, 27. maj 2014

Poročni konfeti in poročni jedilni list

Poroka...ko si dva človeka podarita svoji življenji, tako da drug drugemu naredita neomejen prostor za rast in se medsebojno spodbujata. 


Poroka je še vedno nekaj najlepšega in svečanega. Veliko ljudi živi za ta trenutek, kateremu mnogi pravijo najlepši dan najlepših sanj. Ko se dekleta oblečejo kot princese, fantje kot princi in vse je tako pravljično.


Veliko parov se odloči za poroko prav v mesecu maju - mesecu ljubezni.


V današnji objavi vam bom prestavila poročni konfet in poročni jedilni list. Oziroma bom škatlico in kuverto predstavila na različne načine. Skozi celotno objavo pa nas bo spremljalo čudovito energetsko srce, ki ga je oblikoval Oskar Kogoj. Srce izdelujejo in prodajajo v Hiši mojstrovin Perger 1757, ki ima glavno prodajalno v mojem domačem kraju Slovenj Gradec, ena poslovalnica je še v Velenju, druga pa v Ljubljani.


Zgornja fotka predstavlja mlad zaljubljen par. Tako kot vsi zaljubljenci se tudi naš zaljubljen par obdaruje. Na romantično aranžirani mizi čaka skrivno darilce in ljubezensko pismo. Tedni, meseci in leta počasi minevajo.


Pri jutranjem čaju je mladenka presenečena. Njen dragi je na mizo postavil babičin čajni servis, ki ga uporabljata le za posebne priložnosti. 


Le kaj se skriva v darilni škatlici in minimalistično okrašeni kuverti? Seveda: zaročni prstan in prelepa ljubezenska izjava. Dan je bil popoln. Dnevi in meseci tečejo do...


... poročnega dne. Na eleganto okrašeni mizi, svate pričaka na krožniku poročni konfet in jedilni list. Srček, ki je na kuverti je namenjen imenu svata.


Poročni konfet v katerem se skriva energetsko srce simbolizira resnico, dobroto, lepoto, ljubezen in iskanje srca. Okrivanje miru, požrtvovalnosti, usmiljenja, razumevanja...to je človeško srce. Samo človek zmore te vrline. V "Vedah" je srce sestavljeno iz dveh oblik "LINGAMA" ali kozmičnega jajca, ki sta postavljeni drug proti drugemu, da tvorita obliko srca. Leva oblika predstavlja simbol človeškega srca, desna oblika pa simbol Božjega srca ali srca Jezusa Kristusa. Ti dve simbolni obliki se morata iz dvojine združiti v ENOST. (vir: Hiša mojstrovin Perger 1757)


Seveda sta naša zaljubljenca imela ljubezenske vzpone in padce. Sledili so čudoviti trenutki: rojstvo štirih otrok, rojstvo šestih vnučkov, katere sta seveda razvajala - ker to pač počno babice in dedki...in rojstvo devetih pravnukov. Skratka...bili so srečni in žalostni trenutki. Ampak, ker sta se ljubila in spoštovala, ter bila potrpežljiva drug z drugim sta s svojimi najdražjimi čez 50 let praznovala ZLATO poroko. 

In ker so me spomini odnesli nekaj let nazaj posvečam to objavo babici Lojzki in dedku Matiji, katere del zlate poroke sem bila tudi jaz. Sicer na maja, ampak februarja.  Rada vaju imam. 

Ustvarjalni tim CRAFT-alnice želi na prvem majskem izzivu videti izdelke, ki bodo kipeli od ljubezni: voščilo, čestitka, obletnice, vse za poroko...In ker moja današnja objava kar kipi od ljubezni in je primerna za poroko, jo z veseljem delim tudi z CRAFT-alnico.

Izziv:







18 komentarjev:

  1. Wauuu
    čisto sem navdušena
    prekrasno za oči in spomin
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Pravi balzam za dušo in telo ob gledanju in branju . To si pa tako lepo napisala, da se bo utrnila marsikatera solzica. Čudovito. čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mojca...meni osebno se je res...čisto na koncu objave sem bila objokana...to pa zaradi lepih trenutkov, ki sem
      Jih preživela v Ormožu zraven babice in dedka...

      Izbriši
    2. Very pretty project. Love the clean and simple approach you have taken. Thanks for joining Crafting from the Heart. Kx

      Izbriši
  3. Kako lepo si zapisala tole zgodbo do danes tako preko besed, kot preko izdelkov. Cudovito in zelo lepo narejeno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Beautiful project and so nicely put together. Thanks for joining us at 4 Crafty Chicks this week.
    Tina - DT

    OdgovoriIzbriši
  5. uau tole je pa res lepo narejeno in poslikano tudi! lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Jana ti pa vedno presenetiš z objavami. Slikam oz izdelkom na pot spišeš pravo poezijo za dušo in srce. Slavljenca sta res lepo presenetila in obdarovala svoje goste s tvojo pomočjo! Fenomenalna objava :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jana, hvala za tole čudovito, z občutkom zapisano zgodbo, krasne fotografije in zelo lepe izdelke.

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivno Jana. I fotografija i tekst je jako lijepo. A i sami radovi.
    Lp, MArtina

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudovit komplet v zlati barvi.
    Hvala, ker si se nam pridružila na 108. izzivu CRAFT-alnice. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. Very pretty! Thank you for joining us at Milk N Coffee this week! Hugs, Rita DT

    OdgovoriIzbriši
  11. Krasen kompletek je nastal in zelo lepo si vse zapisala :-))
    Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici in pri "Izazovih i Slatkiših" ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Jana, čudovita objava, prelepa poezija za dušo in srce, se čisto strinjam z Jernejo!

    OdgovoriIzbriši
  13. Zelo lepa objava in čudoviti izdelki.
    Hvala, da jih deliš z nami v Craft-alnici, Lili

    OdgovoriIzbriši
  14. What a beautiful, elegant set! Thank you for playing along at Milk Coffee this challenge. Sammy-x

    OdgovoriIzbriši
  15. Love how the simplicity of this makes it so stunning! Thanks for joining us over at That Craft Place Challenge! Erin xx

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! Z veseljem ga preberem. Želim ti lep dan še naprej, Jana
Thank you for your comment! I read it with pleasure. Have a nice day, Jana