torek, 25. februar 2014

Mavrična mladost

Včasih se prav naveličam deževnih dni. Hladno in mokro je povsod, še na razpoloženje vpliva. Pa je sploh kakšna svetla stran dežja? Ooooo seveda je: nahrani zemljo in rastline, pronica v podtalnico in napolni reke.In seveda je pomemben za prelep vremenski pojav - mavrico. Mavrico sestavljajo različne barve: na zunanji strani je rdeča, nato oranžna, rumena zelena, modra in vijolična.


Vsaka barva v mavrici je edinstvena in neponovljiva. Takšni smo tudi ljudje - kot barve marvice:
razlikujemo se po barvi polti, las, načinu oblačenja, načinu obnašanja in prehranjevanja.


Ljudje z različnih koncev sveta tvorimo čudovito podobo, skoraj tako lepo kot je mavrica.
(notranja stran voščila - mavrični vrt)


(zunanja stran voščila: noč in dan)
Poznate tisto pravljico, ko se oblaček Zmajček potepa s svojim najboljšim prijateljem Vetrom, ki je po mestih in vaseh nevede povzročal kar precej težav? Ko ga je oče opozoril, da ne počne nič pametnega, je kmalu začel jokati. Tako bridko je jokal, da se je predramilo sonce in ga obsijalo s svojimi toplimi žarki, a vseh njegovih solza ni moglo posušiti...


...in čez nebo se je razprostrla čudovito pisana zavesa najlepših barv...In tako je nastala mavrična voščilnica za sinovo sošolko, ki praznuje prav danes.


(zaprta voščilnica)

Izziv:

Izazovi i slatkiši - #28. izziv Proleče iza čoška
10 komentarjev:

 1. Čudovito - se mi zdi, da si opisala prav vsako rožico, ki si jo nalepila na papir. Lepše se nisi mogla izrazit. Za dežjem res posije sonce in danes pri nas sije že cel dan. Približno tako, kot na tvoji voščilnici. čao

  OdgovoriIzbriši
 2. Očitno je tvoja voščilnica priklicala sonček - tudi pri nas sije že drugi dan, kar je prav čudno po vsem tem dežu. Super rožnato-mavrična voščilnica!

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo lepo si opisala mavrico. Voščilnica pa je nekaj čisto posebnega. Zelo mi je všeč tako oblika, kot krasne mavrične barve. Tudi zaprta je nekaj posebnega!

  OdgovoriIzbriši
 4. kako somiselno si jo naredila.

  OdgovoriIzbriši
 5. Uuauu tale je pa res mega.Ker se vti in še mavrična je. Super!

  OdgovoriIzbriši
 6. Jana, vsakič, ko se oglasim pri tebi, že vnaprej pričakujem nekaj posebnega - tudi tokrat me nisi razočarala ;) Alma je zagotovo navdušena nad mavrično voščilnico!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja Maja hvala za kompliment :)....Alma pa je bila menda zelo presenečena in navdušena nad voščilnico....saj tako mi je povedal sin...in mislim, da to kar drži...Je res nekaj posebnega - bolj zaradi oblike :)

   Izbriši
 7. Zanimiva voščilnica. Lepa interpretacija teme našega pomladnega izziva na Izazovi i sladkiši.
  Hvala, ker se igraš z nami, Keti

  OdgovoriIzbriši
 8. Hvala, ker si se nam pridružila s svojo čudovito pomladno voščilnico pri "Izazovih i Slatkiših" :-))

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! Z veseljem ga preberem. Želim ti lep dan še naprej, Jana
Thank you for your comment! I read it with pleasure. Have a nice day, Jana