ponedeljek, 17. oktober 2016

GDT Crafty Boots - Halloween

Ta teden z veseljem sodelujem kot gostja ustvarjalnega tima GDT pri Crafty Boots.  Pred nekaj tedni sem bila v njihovem izzivu Anything but a Card izbrana med TOP 3 z kar dvema izdelkoma (Mixed media platno "Starinski vrt" in škatlica presenečenja "Cvetlična samokolnica" ). In rada bi se zahvalila Dionne, da me je povabila v svojo čudovito ustvarjalno ekipo. Tokratni 14-dnevni izziv, ki se je začel 10.10. in se konča 23.10. se imenuje Halloween - Noč čarovnic.


Noč čarovnic je praznik predvsem v Zahodnem svetu in ga slavijo iz 31. oktobra na 1. november v angleško govorečih deželah: Irska, ZDA, Kanada, Anglija, Avstralija in Nova Zelandija. 



Na ta dan izdolbejo buče in vanje postavijo sveče, ki naj bi preganjale zle duhove. Običaj izvira še iz časov starih Keltov, ki so verjeli, da noč pred dnevom mrtvih t.j. 31. oktobra, mrtvi spet "vstanejo" in obiščejo svoje domove. Ljudje so bili prestrašeni in pod maskami, ki so jih nosili to noč so  ustvarjali velik hrup.


Nekateri pa so v ta namen izdolbli repe, pese in krompir, vanje postavili goreče sveče in na takšen način grešne duše pregnali, dobrim pa pokazali pot do njihovih "hiš". Bučo so za izrezovanje začeli uporabljati v 16. stoletju in jo v angleškem svetu imenujejo Jack-o'-lantern po stari irski legendi kovača Jacka, ki je bil preveč domišljav in skopuški ter je svojo dušo v zameno za pijačo prodal vragu. 


In tako je nastala ideja, da za tokratni izziv izdelam prav posebno lanterno, ki sem jo postarala in katero krasijo prav simpatični duhci in znamenite buče. Zvečer svečka oddaja čudovito svetlobo zaradi pajkove mreže.


Lanterna je posebna tudi zato, ker sem pod njo naredila predalček v katerem se skrivajo sladke dobrote za pridne otroke. Lahko pa nam služi kot namizna dekoracija in vanjo postavimo rdečelase čarovnice, ki so tudi tokrat delo čarobnih rok Damijane - KORU Handmade.


Odločila sem se, da lanterno podarim. Na FB strani Janin ustvarjalni vrt ta teden poteka JESENSKA NAGRADNA IGRICA. Tudi vas vabim k sodelovanju. Več o pravilih pa kot že omenjeno na moji FB strani. 


Upam, da vas je "strašljiva" lanterna očarala in navdihnila ter se nam pridružite pri simpatičnem izzivu.  Bbbbuuuuhhhhhuuuuuaaaaaa ....


Uupppsss ... in da ne pozabim: morda bova z možem tudi sama občutila utrip omenjenega praznika, saj se bom letos mojemu grafičnemu oblikovalcu pridružila na potovanju v San Diego, kjer bo potekala Adobova konferenca. 


Lanterno z veseljem prijavljam na naslednje izzive:

11.) Ko me inspirira - # 53. Pentlja Pentlja na buči










45 komentarjev:

  1. Kako je simpatična! Res super okrašena, fajn ideja!

    OdgovoriIzbriši
  2. o, tole je prekrasno, super detajli, ljubki čarovnici in hvala tudi za vso obrazložitev teh običajev, me je zelo pritegnila.
    užiiiivajta v zda!

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovita je in krasna dekoracija...

    OdgovoriIzbriši
  4. So gorgeous creation. Thank you for joining us at Crafty Sentiments Designs. hugs
    laurigami

    OdgovoriIzbriši
  5. Amazing can I have one :D


    Thank you so much for entering our ATG challenge at Through The Craft Room Door this week. Looking forward to see you again next challenge.

    Regards,

    TTCRD DT

    Mel Gee crafts {My Blog}

    Through The Craft Room Door

    ttcrd.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Vau! Najprej vse pohvale, da si premagala strah pred letenjem in se boš pridružila možu. :-) Pomahaj v smer proti San Franciscu, kjer živi in dela moj sine. :-)
    Tvoja laterna za noč čarovnic je zelo lepa in prav primerno "strašljiva". Krasno si združila vso simboliko. :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga Sonja ... letenja me je še VEDNO GROZOOZAAAA in ni mi jasno, kako bom zdržala 15 ur v tem jeklenem ptiču (iz Benetk do NY 9 ur in potem še iz NY do San Diega 6 ur). Soočila sem bom res z mojim NAJVEČJIM STRAHOM! Kakšen recept?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joooj...pa še pot nazaj :((( Bog se usmili! Ko pridem nazaj - upaam, bom o doživetem kaj napisala in morda celo spremenila mnenje o teh velikanskih pticah. Lp

      Izbriši
    2. Draga Jana, ne razmišljajo o letu, pač pa o vsem lepem, kar boš videla in doživela. :-)

      Izbriši
    3. Hvala Sonja....bom poskusila, ja <3

      Izbriši
  8. Awesome project! Thanks for joining us this week at Little Red Wagon for the Best Witches Challenge. Donna (DT)

    OdgovoriIzbriši
  9. ooo tole je čudovito :-)) Vsi detajli so krasni in premišljeno izbrani.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ker se igraš z nami pri Scrappin4Fun challenge.

      Izbriši
  10. Amazing project Jana, it looks stunning. Thank you so much for being Crafty Boots Guest Designer this week, we are so fortunate.

    Thank you.

    Dionne xx

    OdgovoriIzbriši
  11. Jana, ti si itak mojstrica takih čarobnih vrtičkov, lanternic in različnih kombinacij postavitev, tudi tale je odlična, jaz na to temo sploh ne znam ustvarjat. Uživaj v San Diegu, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlično si izdelala tole laterno. Zelo mi je všeč.

    OdgovoriIzbriši
  13. O, ja, popolnoma me je očarala tvoja laterna! Vse, prav vse je prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  14. Love your project! It looks so much fun. Thanks for sharing at Inspiration Destination and hope to see you again. Good luck.
    - Khushboo, DT
    http://snowflakesandlilies.blogspot.in

    OdgovoriIzbriši
  15. Jana, jaz sicer ne dam veliko na tole strašenje, in posledično nič kaj pretirano ne ustvarjam na to temo. Ti si izziv kot vedno izvedla v nulo in ustvarila čudovito laternico.

    Glede letenja ti ne vem svetovati, saj tudi moje mami ne spravim na letalo, naj se trudim kakor hočem. Sama sem se letenja dolgo nekako izogibala (celo v Belgijo sem šla z vlakom – 15 ur – ker nisem bila prepričana, če je letenje zame), dokler se nisem zapletla v pogovor s pilotom, ki mi je marsikaj raz- in pojasnil.
    Od takrat me izredno pomirja dejstvo, kako je v letalstvu vse točno določeno, vse je na svojem mestu in vsak ima svojo vlogo. Letalo se pred vsakim štartom pregleda, upravljajo pa ga profesionalci, ki svoje znanje 2x letno preverjajo in dopolnjujejo. Za vsak ukrep in vsako dejanje obstaja točno določena procedura.
    S časom sem tako „not padla“, da si ne predstavljam lepšega kot biti nad oblaki. Če bi vse to vedela pred maturo, kdo ve, kam bi me zaneslo.

    Kaj pa, če se res poskusiš čim bolj osredotočit na to, kaj se dogaja okrog tebe? Imaš nekaj, kar te tako zamoti, da kar se da odmisliš dejstvo, da si na letalu? Pogovor, knjiga... oblaki zunaj, sončni zahod? V glavnem: čim manj analiziranja, tem boljše ;)
    Če je hudo, pa lahko vedno za rokav pocukaš stevardeso, saj so šolane tudi za take situacije. Najboljše, da ji že pred vzletom zaupaš, kaj te muči, in verjamem, da bo tekom poleta pozorna na tvoje počutje.

    Ok, vidim, da sem se razpisala :) V glavnem, držim pesti da srečno odkriješ Ameriko, jo uživaš na polno in varno prideš nazaj.

    Pozdravček, V

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooooohhhhh....draga Veronika, kako zelo sem vesela teh tvojih besed. Nekako se bom poskusila zamotiti z branjem knjige in upam, da mi uspe. Morda bom celo upoštevala tvoj namig in o tem govorila s stevardeso ;)) Pač soočila sem bom res s svojim največjim strahom. Moja mama je tudi takšna optimistika in pozitivka in mi pravi, da naj uživam v teh letih (43) in si ogledam svet....Jaz pa prav uživam doma v miru ;)) Hvala še enkrat Veronika!!! <3

      Izbriši
  16. Wow just Wow! this is fabulous! fantastic! and I love that you explain the meaning of Halloween!
    Thank you for joining us at the Scrapbook Stamp Society Challenge! Good luck with your entry!
    xoxo Olga DT member

    OdgovoriIzbriši
  17. Love it!! So spectacular and creative - tells a great Halloween story. Thanks so much for joining us this time at the Creative Fingers Challenge, Elizabeth (DT)

    OdgovoriIzbriši
  18. Gorgeous work!Thanks for joining us at ScrapbookStampSociety Challenge.Good luck and hope to see again.Gr.Kaija Dt-member

    OdgovoriIzbriši
  19. Love it, great job, nice details, thanks for playing our challenge at 4 Crafty Chicks.

    Leanne DT/4CC

    OdgovoriIzbriši
  20. This is one AWESOME creation! Thanks so much for playing along with us at HLS!

    OdgovoriIzbriši
  21. This is just so Creative! What a Wonderful project! Thanks for playing with us at Happy Little Stampers Anything Goes with Dies!

    OdgovoriIzbriši
  22. Love Projects Like This This Is Amazing Work .Thanxx For Sharing With Us At Lil Patch Of Crafty Friends ..
    Sherry @ LPOCF DT

    OdgovoriIzbriši
  23. Stunning make , thanks for joining us this week at Glitter n Sparkle Lisa DT x

    OdgovoriIzbriši
  24. Jana gorgeous and fantastic project

    Thanks for join us at ScrapbookStampSociety Challenge.
    Good Luck and hope to see you again

    Greetings Karin DT Coördinator

    OdgovoriIzbriši
  25. Wow! This is gorgeous!! Thank you for joining our challenge at Lil Patch of Crafty Friends!
    Tracyx

    OdgovoriIzbriši
  26. Hello, Jana!
    You are SO talented, and this is very creative and beautiful. Thanks so much for stopping by to share your amazing talent with us. I'm so grateful to have you join us, and I hope that you'll stop by again soon. Have a creative and blessed week.
    Karen
    Word Art Wednesday

    OdgovoriIzbriši
  27. Amazing Jana!!!! Love this entry, thank you for sharing with Creatalicious, Jackie DT member.

    OdgovoriIzbriši
  28. OH WOW this is awesome! Thanks so much for playing in our ‘FALL including Halloween’ challenge at Dies R Us! Please come back again soon!

    Darlene (DRU Blog Leader)
    DIES R US CHALLENGE BLOG
    DAR’S CRAFTY CREATIONS Please come for a visit.

    OdgovoriIzbriši
  29. Absolutely FABULOUS! All the spooky details just make this an amazing project! This is one of the cutest projects ever! Thanks for joining our "Fall" challenge at Dies R Us & best of luck!

    OdgovoriIzbriši
  30. Amazing Halloween project Jana. What a great spooky house. Thanks for sharing with us at Creatalicious and we hope to see you again soon. Hugs, Gale DT

    OdgovoriIzbriši
  31. Ne vem, kako sem spregledala to škatlico. FENOMENALNA je!!!!! Mi lahko daš kak namig, kako si jo naredila (ali pa vsaj za streho)? Res je narejena v nulo!!! Še jaz bi jo imela, čeprav mi ta praznik ni preveč pri srcu - nisem ne vem kaka ljubiteljica duhov, zombijev in vseh teh strašljivih stvari. je pa zato moj partner toliko bolj navdušen nad tem praznikom, tako da vsako leto izrežemo vsaj eno bučo. Letos me je hotel prepričati, naj ustvarim tudi kakšno dekoracijo (npr. nekaj v stilu te tvoje škatlice), ampak mi moja mala princeska vzame večino prostega časa, tako da sem mu obljubila, da dobi nekaj naslednje leto.
    Uživaj v Ameriki in s polno žlico zajemi dogajanje tega najbolj strašnega dneva v letu. :)
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  32. Hej hej Maja...sem vesela, da ti je lanterna všeč, ampak mi pri tem pomaga Sizzixova šablona. Tule je je: http://www.mavelu.com/papirckanje/rezalna-sablona-3d-svetilka-luminary-3d.html

    OdgovoriIzbriši
  33. Spodnji del z predalom pa kar sama sestavim. Drugače pa hvala za lepe želje ;)
    Lepo bodi , Jana

    OdgovoriIzbriši
  34. Hvala za informacijo! <3 Nisem vedela za to šablono. Mislim, da vem, kaj bo pisalo v mojem pismu Božičku. ;) xx

    OdgovoriIzbriši
  35. A wonderful Halloween project!
    Thank you soo much for taking part in our "anything goes with optional Halloween” challenge over at Creatalicious & good luck in the draw.
    Hope to see you again in our new challenge as well…

    Hugs,
    Melanie
    (DT-Coordinator Creatalicious Challenges)

    (DT Crafty Friends)

    (DT The Sketchy Challenges)

    OdgovoriIzbriši
  36. Awesome work! so many fabulous details in this happy Halloween decor. Thanks for sharing with us at Papergirls, hope to see you there again soon.

    OdgovoriIzbriši
  37. This is absolutely fabulous!!! supercool! ♥ DT Creative Fingers

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! Z veseljem ga preberem. Želim ti lep dan še naprej, Jana
Thank you for your comment! I read it with pleasure. Have a nice day, Jana