petek, 7. avgust 2015

Škatlica presenečenja "Svetilnik"

Prvi teden avgusta se počasi zaključuje in poletje nas bo še nekaj časa razvajalo.  Danes vam pokažem škatlico presenečenja s katero bodo otroci razveselili svojega strica in teto.Sicer je bila poroka v mesecu maju, ampak sem se vseeno odločila, da bo morsko obarvana.Škatlica presenečenja tokrat v sebi skriva svetilnik z morskimi motivi.
Tudi tokrat sem poskusila posnemati morje in mislim, da mi je uspelo. Podlago sem najprej osenčila oz. pobarvala z različnimi modrimi barvami, da sem dosegla učinek globine. Nato sem nanjo prilepila motive: kamenje, svetilnik, mah, ograjico, pomol in čolniček. Ko se je vse dobro posušilo, sem z glossy accentom pričarala morje. Na spletu sem pregledala veliko posnetkov in v tujini uporabljajo posebno lepilo za vodne efekte (valove, slapove), kar pa pri nas na žalost nisem zasledila. Morda bi lahko poskusila s prozornim akrilnim silikonom? Ali pa celo z gel voskom za sveče?

Za spremembo sem tokrat levo in desno stranico oblikovala z krogom, kateri predstavlja rešilni obroč. Na rešilni obroč sem sprintala imeni mladoporočencev in datum poroke. Zaključila sem z vrvicami in lesenima palčkama.
V notranjosti se za simpatično gospodično skriva posvetilo - voščilo. Zaključila sem z paskom za zapiranje in lesenim sidrom.


In še beseda o svetilniku, ki predstavlja upanje, svetlo pot in varno plovbo v domači pristan. In če se nanj povzpneš, se zdi da si na vrhu sveta, da lahko objameš širno morje in da zmoreš prav vse. 


heart emotico

Uživajte v vikendu! Morda pa vas pot zapelje ravno do piranskega svetilnika.39 komentarjev:

 1. Ooo, noro noro lepa škatlica. polna majhnih čudovitih dodatkov. Papirčki Grphic 45 pa so itak top, lepo si jih uporabial, spet.
  Hvala, da si nama zvesta v Craft-alnici. Pozdravček Lili

  OdgovoriIzbriši
 2. Oh wow!! What an incredible box - all the detail is just incredible!! Thanks for joining us at CCM&M this time. Cxxx

  OdgovoriIzbriši
 3. this is such a wonderful box .... the scene you have created is so beautiful ... I really want to be there on a sunny day. Thank you for joining us over at Fussy and Fancy Challenge and good luck xx Annie

  OdgovoriIzbriši
 4. Tole zgleda čisto noro! BRAVO!

  OdgovoriIzbriši
 5. This is just amazing Jana. I love the way your box falls open to reveal the stunning scene you have created inside. Your papers and embellishments are gorgeous and the Glossy Accents makes fabulous water. Thanks for joining us at Crafty Cardmakers and more. Sally.x.

  OdgovoriIzbriši
 6. What an amazing project, all the detailing is superb. Everything about it is simply stunning. Thanks for sharing with us in our challenge at Lil Patch of Crafty Friends and hope to see you again. Jennifer DT member x

  OdgovoriIzbriši
 7. Noro lepo, morje je fantastično!! Bravo, LP:)

  OdgovoriIzbriši
 8. Noro dobra škatlica presenečenja...čisto v tvojem stilu in s prelepimi papirčki.

  OdgovoriIzbriši
 9. Morje ti je odlično uspelo. Zelo lepo si jo tudi okrasila. Lp

  OdgovoriIzbriši
 10. WOW Jana!! Fabulous detail...beautiful design!!! So much detail here! Thank you or sharing with us at Fussy and Fancy!
  Take care,
  Beth

  OdgovoriIzbriši
 11. Fantastična škatlica. Koliko drobnih detajlov. Mislim, da ti je morje super uspelo.

  OdgovoriIzbriši
 12. Kako lepi papirji in dodatki in..vse.. prekrasna škatlica!

  OdgovoriIzbriši
 13. Fantastična je
  krasni dodatki in papirji
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 14. Prekrasno vse od začetka do konca. Pa kakšne ideje imaš in kako vse dodelaš do najmanjše potankosti! Res prečudovito!

  OdgovoriIzbriši
 15. Love, love the scene in the middle of your box. Thank you for sharing it with us at Crafty Cardmakers and More.
  Mary

  OdgovoriIzbriši
 16. OMGoodness...what a fantastic job! You are so creative. I love how you created the lighthouse landscape inside the box. Thanks for joining Fun~day Friday at Jo's Scrap Shack.

  OdgovoriIzbriši
 17. A great card - thanks for joining us at Crafting from the Heart,

  Helen x

  OdgovoriIzbriši
 18. Čudovita škatlica je. Tako lepo si jo izdelala in pomislila prav na vse. Morje si čudovito poustvarila. Si tudi svetilnik in čolniček izdelala sama? Rej jo je pravo veselje pogledati.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Vladka za prelepe besede. Jooj, takšna ročna dela mi ne gredo od rok in sem svetilnik (pa ne samo enega) kupila na morju, čolničke pa prodajajo v Rayherju. Iz papirja pa bi mi svetilnik uspelo naredit - morda drugo leto ;)) V glavi je tooolikooo idej, ki še čakajo na realizacijo

   Izbriši
 19. WOW! Awesome, project, Jana. So much attention to details and so worth it! Thanks for playing along with Polkadoodles More Than One Fold challenge .
  x Asha (DT)

  OdgovoriIzbriši
 20. Fantastic idea! I love all the little elements you put in! The light house and the boat! Such a beautiful card box! Thank you for joining us at TTCRD this week,
  Kamila DT

  OdgovoriIzbriši
 21. Wow, what a stunning project. Thank you for sharing with us at Sparkles Monthly Challenges.

  Helen P (DT) xx

  OdgovoriIzbriši
 22. tole je neverjetno lepo, vse tako realistično, morje, čolni, svetilnik, da se včasih res vprašam, kje so meje ustvarjanja.

  OdgovoriIzbriši
 23. A stunning explosive box. Gorgeous arrangement of elements. Thanks for sharing with us at Sparkles Monthly.. Caz

  OdgovoriIzbriši
 24. Gorgeous! Thanks for joining us at Crafts 4 Eternity this week hugs x

  OdgovoriIzbriši
 25. This is absolutely gorgeous!!!!! I truly love every single detail about this project. Just gorgeous! Thanks for taking part in our 100th Funday Friday challenge! Have a great day!
  Hugs,
  Jo
  xox
  ♥ Jo's Scrap Shack ♥

  OdgovoriIzbriši
 26. What a wonderful project. Enjoyed seeing all the photos of it. Thanks for playing along with us at Lil Patch of Crafty Friends. Hope to see you again soon.
  Lynn, LPOCF DT

  OdgovoriIzbriši
 27. This is fabulous. I love the design and your lighthouse and all the gorgeous Marine themed embellishments are fabulous.
  Thank you for sharing this with us at Fussy and Fancy.
  Hugs Sharon. x

  OdgovoriIzbriši
 28. wooow this is stunning!! love it so much.. <3 <3 <3

  hugs,
  ~RoRa

  OdgovoriIzbriši
 29. ooo Jana, kako čudovito škatlico si naredila in se lepo poigrala z njeno notranjost :-)) Morje ti je res super uspelo.
  Hvala, ker ustvarjaš z nama v CRAFT-alnici ... Srečno!

  OdgovoriIzbriši
 30. A wonderful card!
  Thank you soo much for taking part in our "more than one fold” challenge over at Creatalicious & good luck in the draw.
  Hope to see you again in our new challenge as well…

  Hugs,
  Melanie
  (DT Penny's Paper Crafty Challenges)
  (DT-Coordinator Creatalicious Challenges)
  (DT Come and Get It)
  (DT Crafty Friends)
  (DT Tuesday Throwdown)

  OdgovoriIzbriši
 31. Love this entry, thank you for sharing with Creatalicious, Jackie CT member.

  OdgovoriIzbriši
 32. Wow, fantastična škatlica. Res si pomislila na vse morske podrobnosti.

  OdgovoriIzbriši
 33. Oh my goodness!!! This is totally beautiful!!!! Great work!!! Thanks so much for participating in our {PIN}SPIRATIONAL challenge!!! Can’t wait to see you participate again in our next challenge!!
  Deanne at A Little Bit O’ Paper

  OdgovoriIzbriši
 34. Tale škatlica bi bilo NORO presenečenje za vsakogar, ki bi jo dobil. Vsak milimeter papirja naštudiran z vsemi podrobnostmi. Pa kaj, če so stvari kupljene, znaš jih sestavit in umestit v prostor in tudi to je umetnost. Verjamem pa, da je idej še veliko in upam, da jih uresničiš, ker si jih je prav zanimivo ogledat (pa usta so povešena in malo foušije tudi...le zakaj to meni nikoli ne uspe???? :-)). čao

  OdgovoriIzbriši
 35. Joj Jana tole pa je TOP of the TOP - čestitke za vse pobrane nagradice, je popolnoma zasluženo :)! Zelo domiselno si poustvarial vodo, da o svetilniku in morskem "tihožitju2 ne izgublam besed. V glavnem obvladaš :)!

  OdgovoriIzbriši
 36. So cute and sweet exploding box. Thanks for joining us in our More than One Fold Challenge at Polkadoodles Hugs Agnieszka DT

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! Z veseljem ga preberem. Želim ti lep dan še naprej, Jana
Thank you for your comment! I read it with pleasure. Have a nice day, Jana