sreda, 12. februar 2014

Quilling tehnika in senčenje z distress inki

Začela sem pisati, ampak.....vse skupaj se je ustavilo. Nikakor nisem z mislimi pri dnevniku!

Raje grem gledat OI in našo Korošico Tino. Ko se je spustila po belih strminah in sem videla, da ima vmesni čas obarvan zeleno, sem začela jokat. Takooo so me preplavila čustva. Jokala sem od začetka do konca.
Na koncu sem že vriskala in ploskala, tako da je prišel mož iz kletne pisarne pogledat kaj se dogaja. 
Imam pač to v krvi, da svojih čustev ne znam skrivati. Sem pol Korošica (po atu) in pol Prlečka (po mami). Obožujem Prlekijo in moj Ormož, kjer sem preživela skoraj vse poletne počitnice.  

Saj sem napisala, da nikakor nimam zbranih misli :(


Fotka si zasluži častno mesto ;)

V Slovenj Gradcu imamo super trgovino, ki se imenuje Fantazija - prodajalna za ustvarjalne. Včeraj so organizirali 2-urno delavnico, ki jo je vodila simpatična Barbara.

Na delavnici smo spoznali quilling tehniko in senčenje z blazinicami. Na blogih občudujem vse mojstrice ustvarjanja, ki uporabljajo barvne blazinice in quilling tehniko. Tako sem naredila dve srčkasti voščilnici. Srčkasti sta zaradi ljubezni in ne zaradi tehnike ustvarjanja, kateri bom posvetila velikooo časa, da jo izpilim.


Za senčenje smo uporabili dve blazini: Antique linen (zelo svetlo rjava) in Walnut stain (temno rjava). Res moraš biti zelo pazljiv kako nanaš barve in da se ne vidijo prehodi. Kar pa meni na prvi voščilnici nikakor ni uspelo. Tudi s štempiljkami sem imela problem, ker se niso lepo odtisnile.


No, druga voščilnica je bila že boljša. Malo sem dobila v rokah občutek, kako gobico premikati in koliko barve nanesti. Tako sem bila navdušena nad senčenjem, da sem si kupila kar Distress ink in gobice. Vodja delavnice Barbara nas je naučila sestaviti še mini kuverte in quilling tehniko.


Pri zvijanju trakcev smo uporabili dva načina: zelen srček je narejen iz enega trakca, rdeč srček pa iz dveh trakov. Meni osebno je bilo lažje delat kar na zobotrebec, v katerega si narediš zarezo in vstaviš trakec ter zvijaš/rolaš okoli zobotrebca. Na posebni šabloni nato oblikuješ krogce. Tehnika se mi zdi zamudna. Ampak ko enkrat obvladaš, dobi izdelek prav poseben čar.

In, da ne pozabim: na 100. izzivu CRAFT-alnice sem bila z "mornarsko" voščilnico uvrščena med Top 3 izdelke. Zelo sem vesela, saj to pomeni, da naj tako nadaljujem in seveda mi je dalo še večji zanos.
Hvala še enkrat timu CRAFT-alnice!

To mojo drugo voščilnico s senčenjem in quilling tehniko, ki ima samo rdeče srčke prijavljam na:

Ko me inspirira #22
Izazovi i slatkiši #27 One Heart
MilkCoffe Challenge / Love Challenge
Crafty Catz #217 Love is in the Air
Crafts 4 eternity #162 With Love

14 komentarjev:

  1. Zelo lepi sta obe in nic kaj ni videti, da si "zacetnica" kar se DIstress Inkov tice. Jaz jih obozujem in prakticno vse barvam z njimi. Brez sencenja, razen na belih cestitkah, pa mi pri meni tako ali tako ne gre. Uzivaj pri ustvarjanju. Olimpijcem pa vsa cast.

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj Vladka to pa je en velik kompliment. Hvala za prelepe besede in če to slišiš od Asice kot si ti, mi to daaaa kriiilaaaa :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Čestitke za tvojo uvrstitev med top 3, seveda pa tudi naši Tini za zlato. Quilling tehnika je zelo zanimiva in povsod uporabna. Kar pa se tiče senčenja pa res nebi rekla da si začetnica :).

    papa

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično, sedi 5. Meni je tudi prva všeč, to da odtisi niso popolni da voščilnici poseben čar, samo sebe pa moraš prepričati, ali ti je tak videz všeč.
    Hvala, ker se s srčki igraš tudi na Izazovi i sladkiši.
    Keti

    OdgovoriIzbriši
  5. Gorgeous cards, love the little envelopes, thanks for joining us at Crafty Catz this week, Jac x

    OdgovoriIzbriši
  6. This is really lovely! Thank you for playing along at Milk Coffee this challenge. Sammy-x

    OdgovoriIzbriši
  7. Thank-you for sharing your fabulous cards with us at Crafts 4 Eternity! hugs Michele x

    OdgovoriIzbriši
  8. Like the little envelopes. Very sweet

    Thank you for joining our Love is in the air Challenge at Crafty Catz this week. Good luck!
    Nick

    OdgovoriIzbriši
  9. Meni sta obe zelo všeč.Izdelani v nulo.
    LP Urška

    OdgovoriIzbriši
  10. ooo kako čudovite srčkaste čestitke si naredila! Všeč so mi vsi detajli :-))
    Hvala, ker se igraš z nami pri "Izazovi i Slatkiši" in pri MilkCoffee !

    OdgovoriIzbriši
  11. Joj, Jana...če so to začetniški izdelki...kaj šele prihaja :-) Obe sta mi zelo, zelo všeč in res hvala sodeluješ pri izzivu.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! Z veseljem ga preberem. Želim ti lep dan še naprej, Jana
Thank you for your comment! I read it with pleasure. Have a nice day, Jana